Snyggaste sommarklänningarna 2018

Sommarklänningar 2018

Sommaren har äntligen kommit även till oss i norden och man kan packa undan vinterkläderna och slippa tänka på kängor, jackor, mössor och vantar på ett bra tag framöver. Tack och lov! Med sommaren kommer även suget efter nya och fräscha plagg, och inte minst alla underbara sommarklänningar!

Randigt och blommigt

Randiga och blommiga sommarklänningarI år är det massor av olika stilar som är uppe på tapeten, inte minst ser man randigt och blommigt bland modehusens kollektioner. Just på sommaren vill man gärna ha skira toner, olika pastellfärger och kanske även lite starkare färger för att matcha den fina solbrännan som man har fått av solens strålar. Även vitt är en färg som många väljer. Man vill helt enkelt ha plagg som känns fräscha och lätta i ljusa färger.

Just de mer feminina snitten och färgerna är verkligen överrepresenterade när det kommer till sommarklänningar 2018. Mycket rosa, vitt och ljusa toner av blått och grönt syns nästan i samtliga kollektioner både från designers och de större kedjorna. Efter de föregående årens bohem-chica stilar har man återgått till mer romantiska stilar, som för tankarna till ljumma sensommarkvällar och syrenbersåer.

Romantik är ledordet

Blommönster på ljus bakgrund är trenden som sticker ut mest. Framförallt knälånga modeller med kort ärm är klänningen som verkar bli det som alla kommer att bära 2018. En annan storfavorit är den blå-vit randiga klänningen i olika tappningar, samt skjortklänningen. Dessa är sommarklänningar som visserligen redan var populära föregående år, men som verkar ha stannat även detta år till vår stora glädje.

Maxiklänningarna verkar dock ha gjort sitt. Det är väldigt få kedjor som har tagit med maxiklänningarna i sina kollektioner. Det kanske är lika bra, då vi nu går mot en mer feminin sommar, och vad passar då bättre än att visa upp formerna samt benen, istället för att gömma undan dem i de bylsiga och gigantiska maxiklänningarna?

Hur mycket får en garderob kosta?

Snygga sommarklänningar 2018

Vissa väljer att lägga ner massor av tid och pengar på sin garderob inför varje säsong, medan andra köper praktiska kläder som håller länge, och därmed satsar på kvalitet istället för kvantitet.

Oavsett vilken typ av shoppare man är, så brukar de flesta förnya sin garderob inför säsongerna. Gillar man att följa trender så är det nästan ett måste, men visst är det så att det alltid piggar upp med nya plagg?

För att hålla sig trendig, hur mycket ska man lägga på sin nya garderob? Genomsnittssvensken lägger ca 600 kr per person och månad på kläder och skor enligt bankerna. Men vad gör man om man är i ett enormt behov av ett tillskott till garderoben och kassan inte tillåter det?

Man kan till exempel ta ett litet minilån utan uc hos något av alla de företag som erbjuder små sms-lån. Det brukar vara smidigt just för mindre köp som en sommarklänning, och man kan snabbt och enkelt betala tillbaka när kassan åter tillåter.

Hållbarhet och klädbyten

Om man inte känner att budgeten tillåter och man inte heller vill ta lån, så kan man anordna klädbytardagar med sina kompisar. Bara för att man själv tröttnat på vissa plagg, betyder inte det att kompisarna tycker lika. På detta sätt kan man förnya sin egen garderob med kläder som piggar upp utan att det behöver kosta något alls!

Dessutom är det miljövänligt och ett hållbart sätt att minska konsumtionen. Man kan även kika in på alla second hand-butiker som finns runtom i landet och se om man kan hitta sommarklänningar inför 2018 den vägen, alternativt hitta roliga och unika accessoarer som fräschar upp vilken stil som helst. Man behöver med andra ord inte spendera en förmögenhet för att hitta den ultimata sommarklänningen inför sommarens fester, utekvällar och lata dagar i solen.