Det finns några nya massagetrender…

Sveriges bästa massage

…som jag skulle kunna tänka mig att prova, för jag anser att: ”Massage, är att vara snäll mot dig själv” är ett perfekt citat. Vilket jag tror fullt och fast på! En av dessa trender är att få en massage hemma i Stockholm där jag bor. Det kan tyckas att vara en lyx att få massage där hemma, men du slipper att bege dig ut. Annars finns det andra trender du kan testa.

Chokladmassage

En av de mest goda och väldoftande massage som du kan få, och som är bland annat populärt i Stockholm, är att få en chokladmassage. För alla chokladälskare vet hur bra choklad är för att tillföra de hälsosamma antioxidanterna, bra för humöret eller dämpa pms hos kvinnor. Men choklad är faktiskt också bra för huden, men dessutom sägs att motverka depressioner, att det ökar koncentrationsförmågan, mjukgörande och framför allt förhöjer ditt sexliv. Men det gäller att det är choklad med en hög kakaohalt och då minst 70%. Låter mumsigt tycker jag!

Annorlunda massage

Det finn några andra nya och spännande trender inom massage, antingen kan du göra det hemma eller gå till någon massör i Stockholm eller vart du nu än bor i Sverige. Än så länge har jag inte testat dessa typer av massage än. Men de massagetrenderna är:

  • Thaimassage – som innebär att du får tryckningar som har inslag av att du stretchar.
  • Hot Stone – är en massage som är djupgående och massören använder varma lavastenar för att massera dig.
  • Lomi-lomi – det är en behandling som kommer från Hawwaii och genomförs med svepande och långa rörelser.
  • Indian Head – då blir du masserad på dina axlar, halsen, ansiktet och hårbotten.
  • Marma – är en massage som har en inriktning på kroppen olika energipunkter.
  • Aromamassage – är när massören använder sig av varma oljor med rogivande dofter.
  • Shirodara – är en fot- och huvudmassage, som avslutas med lite olja som är varm på ditt tredje öga.
  • Energimassage – då får du mjuka tryck på kroppen för att öka din cirkulation av energi.
  • Shiatsu – är en massage som kommer från Japan och har mycket tryckande och sträckande på hela kroppen.

Vissa av dessa massagetyper har du kanske testat eller kanske du blir lika sugen på att testa precis som jag.

Andra trender

Det finns lite andra trender för att du ska mår bra och bli mindre stressad. Dessa behandlingar dyker upp lite varstans och de går ut på att du ska kunna känna dig avslappnad. Ett exempel på detta är att vissa bad- och spaanläggningar har speciella avdelningar där det finns musik och lugnande dofter. Där kan du koppla av i bassänger eller på en mjuk och skön massagebrits.

Dag-spa

Massage i Stockholm

Ytterligare en ny trend är att du ska kunna njuta av massage, shopping, nagel- och fotbehandlingar och så vidare. Det nya är att du får dig en personliga Dag-spa person som ser till att lotsa dig bland de sakerna som du vill göra för att din dag ska bli fulländad. Dessa Dag-spas ligger oftast vägg i vägg med olika typer av gallerior. Vilket är mycket praktiskt och bekvämt. En sådan Dag-spa dag hade jag kunna tänka mig i alla fall!