De hetaste hårtrenderna 2017

I Stockholm går det att spana in olika trender inom hårmode på varje gata liksom i varje liten gränd och på Södermalm tas detta till en helt ny nivå tack vare stadsdelens härliga mix av personligheter. Här mixas nämligen hippa hipsters, personer från kändislivet i Stockholm liksom turister från världens alla hörn i en salig röra, där resultatet blir en inspirationskälla som bara går att återfinna på en mångkulturell plats som Södermalm. Den som är ute efter en het frisyr gör därmed klokt i att söka efter frisör Stockholm på webben eller helt enkelt knalla runt på gatorna i Södermalm och övriga Stockholm för att se om det finns någon frisör som faller i smaken.

Vilda lobbar och strama knutar

För den som gillar långt hår är det fortfarande den naturliga looken som gäller i Stockholm och det får gärna vara lite strandkänsla över frisyren. Ett lite rufsigt hår som ser solblekt ut är därmed helt rätt. Långt hår går alltid hem men i år får håret gärna vara lite kortare, där en lob är en av de solklara trenderna. Även pagen och bobben håller fortsatt i sig, men för att dessa ska följa modet så bör även de vara åt det vilda hållet, det vill säga med mycket volym ned mot topparna och med en slätare textur uppåt rötterna.

Borta är trenden med det långa, spikraka håret, nu går hårtrenden allt mer mot en livligt uppklippt frisyr. För den som vill sätta upp sitt långa hår är en stilren knut som är placerad långt ned i nacken ett snyggt alternativ men den klassiska hästsvansen är förstås alltid gångbar och med en scrunchie blir den riktigt festligare.

Pixie-klippning och hair contouring

Om du gillar riktigt kort hår så ska du ta en titt på skådespelerskan Cara Delevingne och kanske ta med dig en bild på henne till din frisör, då hennes kortklippta hår är trendigare än någonsin. Det finns flera olika stilar för det korta håret som fungerar fint i höst, där pixie-klippningen med dess spretiga lugg ger verklig attityd. En annan stil som är riktigt het, för både kort och långt hår, är en snedbena där den långa lugg stryks över pannan.

Hair contouring är en annan trend som har börjat ta fäste på allvar och det är en väldigt rolig metod för en frisör att jobba med. Det handlar helt enkelt om att klippa och färga håret så att det framhäver ansiktet och övriga kroppen så bra som möjligt.

Uppljusade färger och blorange

Många förknippar hösten med mer dämpade hårfärger men förstärk gärna sommarens efterdyningar med att ljusa upp håret med blonda eller honungsfärgade toner. Det gäller dock att inte gå till överdrift då det inte är något sommarhår som eftersträvas, utan snarare är trenden en lite mörkare version.

En riktigt spännande färg som är på väg till Sverige är ”blorange”, vilket är en blandning av jordgubbsblond och persikofärgad, och den förväntas bli riktigt het i Stockholm inom kort. Den har förstås redan setts på Södermalm men det är trots det inte säkert att din frisör känner till den.