Bästa hundgrind 2018

Hundgrind

Visst är det härligt att mötas av en glad hund med viftande svans när man kommer hem från jobbet? Dock finns det vissa tillfällen man föredrar att hunden ska hålla sig på sin kant. Man kan ha andra hundar på besök, hundrädda gäster, barn, eller så vill man helt enkelt avskilja sig från sin hund ett tag. Det finns således många anledningar att skaffa en smart hundgrind.

Fördelen med en hundgrind

Att ha en hundgrind inomhus eller en valphage utomhus är ingen dum idé alls. Kanske man driver en kennel och tiken har fått valpar. Kanske är en av hundarna sjuka och behöver hållas isolerad en tid. Eller så kanske man föredrar att hunden inte har tillgång till alla hemmets rum. Dagens inomhusgrindar är inte bara praktiska – de är även snygga att se på och smälter ofta in med resten av din inredning. Några av de allra bästa hundgrindarna i dagsläget är:

  • Artfex
  • Trixie
  • Carlson
  • Little & Bigger
  • Savic

Hundgrind i bilen

En hundgrind är dessutom oumbärlig när du ska ta med din hund i bilen. Att ha hunden i baksätet eller i framsätet kan vara farligt för både er och för hunden om du blir tvungen att bromsa snabbt. Välj mellan ett antal sorter från till exempel Trixie eller Artfex, så att din hund kan resa tryggt tillsammans med dig och din familj. Med en hundgrind för bilar så får hunden även chans att stanna kvar i bilen med öppen baklucka och känna den friska luften när du stannar, utan att du nödvändigtvis måste ta med den ut för att lufta sig.

De bästa hundgrindarna 2018

Nuförtiden är hundgrindarna av betydligt bättre standard och är också betydligt mer stabila än gårdagens grindar. De grindar som görs är också mycket smart gjorda och kan anpassas till husets alla djurmedlemmar, såsom både hundar och katter. Det finns många grindar som klassas som de bästa hundgrindarna 2018, dock så är det fortfarande enkelt att differentiera de lite bättre hundgrindarna från de mindre bättre hundgrindarna.

Carlsons hundgrindar

Carlson är ett märke som har storsatsat på grindar med en liten lucka för katter också. De har även sett till att infoga en liten tvist i sina modeller, rent designmässigt, så att design och funktionalitet går hand i hand.

Artfex

Artfex är ett annat märke som tillverkar hundgrindar för både bilfärder och inomhusbruk. Främst har de dock satsat på att göra bilåkning betydligt effektivare och behagligare för både hund och ägare. Arfex skapar grindar till olika typer av bakluckor så att den ska passa just din bil.

Skaffa valphage för utomhusbruk

Valphage

Om man driver en kennel eller råkar vara ägare till många hundar, så kan en valphage eller en utomhusgrind vara lämplig. Denna kommer i flera olika storlekar och passar till stora respektive mindre hundraser. Ett märke att ta fasta på är Little & Bigger, som är ett utmärkt val när du vill göra en inhägnad åt dina hundar i gröngräset i skuggan. Deras hundgrindar kommer i olika storlekar och har en liten dörr att gå in och ut genom när man bär in mat eller när man släpper in och ut hundarna.

Att tänka på

När du skaffar hundgrind så bör du alltid tänka på att välja modell utifrån din hundras. Större hundar har lättare att riva ned grindar, även om de ovan listade grindarna är mycket stabila. Men som sagt, ju större hunden är, desto stabilare och högre grind behövs.